De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA Slochteren
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Dag van de Democratie en opening cultureel seizoen op zaterdag 9 september

maandag 14 augustus 2017 Zaterdag 9 september is het in Hoogezand in en om Het Kielzog een drukte van belang met diverse activiteiten: Opening Cultureel seizoenKielzog Theater en Kunstencentrum...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Dag van de Democratie en opening cultureel seizoen op zaterdag 9 september

maandag 14 augustus 2017

Zaterdag 9 september is het in Hoogezand in en om Het Kielzog een drukte van belang met diverse activiteiten:

Opening Cultureel seizoen
Kielzog Theater en Kunstencentrum opent het cultureel seizoen met een buitenpodium vol optredens. Binnen zijn voorproefjes van voorstellingen en workshops muziek. De beeldende-, drama- en dansafdeling van Kielzog is voor het eerst open voor publiek met allerlei activiteiten in hun nieuwe locatie boven sportcentrum De Kalkwijck.

Dag van de Democratie, kennismaken met lokale politici 
Maar 9 september is ook de Internationale Dag van de Democratie, de start van de verkiezingscampagne voor de verkiezingen in Midden-Groningen op 22 november. Deze keer presenteren alle politieke partijen zich op het plein voor het gemeentehuis. Er is ruim gelegenheid om kennis te maken en te discussiëren met lokale politici en kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad, die op 22 november wordt gekozen voor Midden-Groningen. Er staan wensbomen waar iedereen z’n wensen voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen in kwijt kan.

Leuke acties van de Bibliotheek Hoogezand
De Bibliotheek biedt deze dag tal van activiteiten met Voorleestent buiten, het eLAB met 3D printers binnen, gemeente-archief presentatie van familie- en historisch onderzoek, dronesdemonstratie, alle boeken natuurlijk, digitale media en een bijzonder muzikaal optreden.

In het gehele Kielzoggebouw kun je fraai geschminckt worden, is een ballonnen-kunstenares, wordt gewerkt aan een gigantisch groot schilderij van het ideaalbeeld van Midden-Groningen, zijn diverse workshops en is er ruim informatieaanbod, van cursussen tot gemeentelijke Kredietbank, het Jeugd Cultuur Fonds en de publieksbalie.

's Avonds Culturele Kick-off en Pubquiz Midden-Groningen
De dag gaat over in de avond. Dan scheiden de wegen zich: in Kielzog Theater begint de Culturele Kick Off vanaf 20.15 uur en in Hotel Faber aan de Meint Veningastraat in Hoogezand van 19.00 tot 23.00 uur een politieke pubquizavond in het kader van de Internationale dag van de Democratie.

Deelname is gratis, aanmelden kan tot 20 augustus via pubquizmiddengroningen@hotmail.com of bij raadslid Anja van Duren (06-17521068).

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Afspraak maken

Banner afspraak