De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Goudsmid uit Siddeburen maakt ambtsketen Midden-Groningen

maandag 9 oktober 2017 De selectiecommissie voor de ambtsketen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen heeft gesprekken gehad met drie lokale goudsmeden. Zij presenteerden aan de commissie het...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Goudsmid uit Siddeburen maakt ambtsketen Midden-Groningen

maandag 9 oktober 2017

De selectiecommissie voor de ambtsketen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen heeft gesprekken gehad met drie lokale goudsmeden. Zij presenteerden aan de commissie het eerste schetsontwerp van de ambtsketen. Het ontwerp van goudsmid Mariëlle Bloemhoff-ten Thije Boonkkamp uit Siddeburen werd unaniem gekozen. Zij heeft een ontwerp gemaakt wat eigentijds is, met de blik naar de toekomst maar waarin ook de historie is meegenomen. De planning is dat de ambtsketen eind december 2017 klaar is.

Inspiratie voor het ontwerp

Plattegrond gemeenten

De hoofdschakels zijn gebaseerd op de vorm van de plattegrond van de drie gemeenten. In de schakel is elke gemeente op een bepaald hoogte-niveau, zodat de verschillen er nog iets uitspringen en de oorsprong zichtbaar blijft. Hierdoor krijgt de schakel een speels effect.
In de afwerking van de schakels staan drie dingen centraal:
Beschaving/cultuur: dit is in hoogglans gepolijst.
Landbouw: gefreesde lijnen zoals dat vaak ook in het landschap te zien is.
Natuurgebieden: diepere oppervlakte mattering, willekeurig, een beetje ruig.

Logo Midden-Groningen

Het boogje boven de M van Midden-Groningen is gebruikt voor de tussenschakels. De inhaking staat voor het samenwerken van de drie gemeenten. Boven de penning is een koppelstuk, ook dit is geïnspireerd op het logo. De M is geplaatst op een driehoek. Die driehoek staat symbool voor de drie gemeenten die aan elkaar gekoppeld zijn.

Penning

Op de munt komt met de hand gegraveerd, aan de ene kant in opliggend reliëf, het rijkswapen en aan de andere zijde in  opliggend reliëf het gemeentewapen met de tekst Midden-Groningen. De reliëfs worden hoogglans gepolijst, zo ontstaat er een moderne, maar speelse munt met verschillende afwerkingen en hoogtes.

Op 1 januari 2018 is Midden-Groningen definitief een feit. Dan gaan de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde samen verder.

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Afspraak maken

Banner afspraak