De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Niet eens met de WOZ-waarde? Bellen!

vrijdag 24 februari 2017 Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning? Neem dan contact op met de taxateur bij de gemeente. Tijdens een gesprek leggen we de WOZ-waarde bepaling aan u...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Niet eens met de WOZ-waarde? Bellen!

vrijdag 24 februari 2017

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning? Neem dan contact op met de taxateur bij de gemeente. Tijdens een gesprek leggen we de WOZ-waarde bepaling aan u uit. Ook horen we dan graag hoe u tegen de waarde aan kijkt. Mocht blijken dat de waarde niet goed is vastgesteld, dan wordt dit aangepast. De normale bezwaarprocedure blijft ondanks deze informele aanpak gewoon bestaan.

Bezwaar en Aardbevingen

Heeft u aardbevingsschade gemeld bij het Centrum Veilig Wonen en heeft u inmiddels een schaderapport? Geeft u dit dan per post of per mail woz@hoogezand-sappemeer.nlaan ons door. (het gaat om aardbevingsschade die nog niet is hersteld). In verband met de privacywet kan de gemeente dit niet zelf opvragen. Het schadebedrag wordt in dat geval afgetrokken van de WOZ waarde voor 2017. Vanaf 2017 wordt er, samen met het schadebedrag, ook een rompslompbedrag van € 2.500,- op de WOZ waarde in mindering gebracht.

Voor de gemeente Slochteren betekent dit voor schade aan woningen dat er per € 1.000,- schade € 1,39 OZB wordt verrekend. Voor de gemeente Hoogezand-Sappemeer betekent voorgaande voor schade aan woningen dat er per € 1.000,- schade € 1,80 OZB wordt verrekend.

WOZ bezwaar laten indienen door no cure no pay bureau

Bureaus of makelaars bieden zich aan als belangenbehartiger voor de burger bij de bezwarenafhandeling Wet Waardering onroerende zaken. Ze brengen dit in rekening bij de gemeente. Uiteraard hebt u het recht om gebruik te maken van een dergelijke partij. In veel gevallen blijkt dat helemaal niet nodig. Een telefoontje met uw gemeente geeft u veel sneller zekerheid over de taxatie en het voorkomt voor de gemeente extra kosten. Gemiddeld kost een zaak de gemeente € 767,-.

Vragen

Heeft u nog vragen? Belt u dan met de gemeente. En doet u dat vooral ook als u vragen heeft over uw WOZ-beschikking of over één van de gemeentelijke heffingen. Wij helpen u graag en altijd gratis!

 

 

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Afspraak maken

Banner afspraak