De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA Slochteren
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Vergunning voor voortzetten bufferlocatie noodopvang Kolham

woensdag 15 februari 2017 Het COA sloot in juli vorig jaar de noodopvang in Kolham omdat de instroom van vluchtelingen was gestabiliseerd. Elders waren voldoende opvangmogelijkheden voor vluchtelingen...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Vergunning voor voortzetten bufferlocatie noodopvang Kolham

woensdag 15 februari 2017

Het COA sloot in juli vorig jaar de noodopvang in Kolham omdat de instroom van vluchtelingen was gestabiliseerd. Elders waren voldoende opvangmogelijkheden voor vluchtelingen beschikbaar. Het COA wilde het pand nog wel blijven gebruiken voor de catering van de COA-locaties in het noorden. Inmiddels is het pand alweer ruim een half jaar alleen in gebruik door de cateraars.

Vergunning voor voortzetting als bufferlocatie

Het COA heeft het pand wel beschikbaar gehouden als zogenaamde “bufferlocatie”. Als de toestroom van vluchtelingen weer toeneemt, dan kunnen zij de locatie opnieuw inzetten als noodopvang. In november 2016 is onze tijdelijke toestemming voor de opvang van vluchtelingen afgelopen. Het COA heeft ons gevraagd die toestemming te verlengen.

Wij willen daar aan meewerken. In 2015 hebben wij al voorwaarden gesteld aan een eventuele verlenging en daaraan is voldaan. Uit de evaluatie met de klankbordgroep is gebleken dat een groot deel van de lokale samenleving de vluchtelingen heeft omarmd en dat er weinig problemen zijn geweest met de noodopvang.

Binnenkort wordt daarom een nieuwe gedoogbeschikking afgegeven, die geldt tot 1 november 2018. Daarnaast heeft het COA een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik om mensen veilig in een pand te laten overnachten. Op 15 februari 2017 wordt het ontwerp voor die vergunning gepubliceerd.

Vervolg
Als straks de vergunningen zijn afgegeven, blijft het COA het pand in eerste instantie gebruiken voor de catering. Daarnaast staan er bedden klaar, die gebruikt kunnen worden als dat nodig is. De inschatting is dat dit niet op korte termijn het geval zal zijn.

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Afspraak maken

Banner afspraak