De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Wie valt in de prijzen? Uitreiking vrijwilligersprijzen 2017

dinsdag 14 november 2017 De Rabobank Stad en Midden Groningen en de gemeente Slochteren organiseren al 18 jaar de uitreiking van de vrijwilligersprijzen. Dit jaar de laatste keer in de gemeente...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Wie valt in de prijzen? Uitreiking vrijwilligersprijzen 2017

dinsdag 14 november 2017

De Rabobank Stad en Midden Groningen en de gemeente Slochteren organiseren al 18 jaar de uitreiking van de vrijwilligersprijzen. Dit jaar de laatste keer in de gemeente Slochteren. De hardwerkende en enthousiaste vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Tijdens een feestelijke avond in de Hof van Scharmer werd de spanning opgevoerd en las wethouder en juryvoorzitter Anja Woortman het juryrapport voor en reikte de prijzen uit. 

 

IN DE CATEGORIE GROEPEN VRIJWILLIGERS:

AANMOEDIGINGSPRIJS   € 250,=

De aanmoedigingsprijs is gewonnen door  Scharmer Bruist

Aangezien de organisatie net dit jaar gestart is, en nu al 2 geweldige feestavonden georganiseerd hebben, heeft de jury besloten dat Scharmer Bruist een aanmoedigingsprijs verdiend heeft.  De jury hoopt hiermee dat jullie  doorgaan met het organisatie  van de gezellige feestavonden voor Scharmer en omgeving. Het voor het eerst organiseren met vele enthousiaste vrijwilligers van een feestavond en het ook nog perfect neerzetten verdient dit aanmoedigingscompliment.

DERDE PRIJS  € 500,=

De derde prijs is gewonnen door  Tennisvereniging Kolham

Dit jaar vierden ze hun 25 -jarig jubileum. Ze zijn dus al jaren bezig om de tennissport in Slochteren te bevorderen. Nu er een nieuwe gemeente komt heeft de vereniging een nieuw doel gesteld, het op een sportieve wijze samenbrengen van alle inwoners van Midden-Groningen. Dit gaan ze doen d.m.v.   een toernooi welke op vijf locaties gespeeld gaat worden, namelijk de tennisbanen van Tjuchem, Siddeburen, Schildwolde, Kolham en Harkstede.

Dit streven om met tennis de gemeente Midden-Groningen ook sportief op de kaart te zetten wordt gewaardeerd en verdient volgens de jury de derde prijs.

TWEEDE PRIJS  € 750,=

De tweede prijs gaat naar Stichting De Draad

Kunst en Cultuur, heeft de jury ook in een hoog vaandel staan. Al enige jaren organiseert Stichting De Draad het festival Art Carnival met honderden enthousiaste vrijwilligers. De opkomst in dit weekend in juli loopt op tot circa 10.000 bezoekers, die vanuit de hele provincie Groningen komen en ook daarbuiten. Met hun creativiteit en enthousiasme weet de Stichting De Draad iedere keer een mooi programma te presenteren met uiteenlopende artiesten en verrassende acts. Al met al een bijzonder evenement in onze gemeente wat de jury van harte waardeert met een tweede prijs.

EERSTE PRIJS  € 1.250,=

De eerste prijs gaat naar Jong Goud Slochteren

Jonge vrijwilligers zijn er maar weinig, maar de jongeren van Jong Goud Slochteren die met veel passie aan het werk zijn in de gemeente Slochteren, doen geweldig werk. Daarom heeft de jury besloten dat Jong Goud Slochteren de eerste prijs helemaal verdiend heeft.

Zij organiseren activiteiten om jong en oud te verbinden en hopen zo de leefbaarheid in de gemeente Slochteren te verbeteren. Door de interactie tussen jong en oud snijdt het mes aan twee kanten en dit werpt zijn vruchten af voor beide groepen. Bovendien ontstaat er meer begrip voor elkaar. De jury is erg enthousiast over de organisatie van de activiteiten en de jonge leeftijd van de organisatoren bij Jong Goud Slochteren. Daarom heeft de jury besloten dat Jong Goud Slochteren de eerste prijs dubbel en dwars verdiend heeft.

 

IN DE CATEGORIE INDIVIDUELE VRIJWILLIGERS

Vrijwilliger van het Jaar 2017

Michel de Boer

Juryrapport: Michel loopt al meer dan 15 jaar mee als vrijwilliger en heeft een buitengewoon lange lijst van werkzaamheden waaraan hij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage heeft geleverd. Het begint in 2002 waar hij als lid van de ouderraad van o.b.s. Oetkomst maandelijkse vergaderingen bijwoont, met als gevolg dat hij hiervan de voorzitter wordt in 2005.

Vervolgens houdt hij zich bezig als vrijwilliger met name voor kinderen en veiligheid. Als verkeersouder, voorzitter van de speeltuinvereniging, van bestuurslid tot secretaris van Veilig Verkeer Nederland afdeling Woldstreek. Trainer van vv Froombosch en leider en bestuurslid van  vv Harkstede. Zijn staat van dienst als vrijwilliger is indrukwekkend en teveel om hier allemaal op te noemen.

Tegenwoordig is Michel voorzitter van Stichting Dorpshuis Kolham. Naast het voeren van de maandelijkse vergaderingen, voert hij gesprekken met de beheerder, voortgangsgesprekken en sollicitaties. Hij helpt bij evenementen en het technische onderhoud van het dorpshuis. Het laatste jaar is Michel intensief betrokken bij het verbouwen van het dorpshuis “’t Mainschoar”, waarvoor hij o.a. op 4 oktober op het verzoek van Groninger Dorpen een presentatie heeft gegeven samen met bestuurslid Annet de Jong. Het dorpshuis en het dorp Kolham gaan Michel aan het hart waarover hij met veel passie kan vertellen.

De titel van Vrijwilliger van het Jaar 2017, de laatste van de gemeente Slochteren, is Michel de Boer dan ook op het lijf geschreven!

 

Jonge Vrijwilliger van het jaar 2017

Marcel Martena

Juryrapport: Al meerdere jaren doet Marcel met erg veel plezier en enthousiasme vrijwilligerswerk bij de gemeente en in het bestuur van Jong Goud Slochteren. Een greep uit de evenementen waar hij aan mee heeft gewerkt zijn: disco-sporten, droppings, spooktochten, wandelen met ouderen door het bos en andere activiteiten waarbij meer begrip tussen jong en oud centraal stond.

Zo heeft Marcel ook meegeholpen bij de organisatie van een uitwisselingsproject met jongeren in Finland. Marcel ging mee met deze eerste uitwisseling en bij terugkomst wist hij dat hij zijn roeping had gevonden als jongerenwerker. Waarvoor hij nu ook een opleiding volgt.

Maar naast zijn studie blijft hij zijn vrijwilligerswerk als voorzitter doen en helpt mee bij de voorbereidingen, vergaderingen en de uitvoering van ongelofelijk veel activiteiten voor jong en oud. Niets is hem te veel.

 De titel van Jonge Vrijwilliger van het Jaar 2017, de laatste van de gemeente Slochteren, heeft Marcel Martena dan ook helemaal verdiend!

Beide vrijwilligers van het jaar 2017 ontvingen een waardecheque van € 250,- een beeld met hun naam en een bos bloemen. Bovendien ontvangen alle genomineerden een taartbon.

 

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Afspraak maken

Banner afspraak