De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Harkstede

Vertellen wat de sterke kanten zijn van uw dorp, wie kunnen dat beter dan de inwoners zelf! Dus als u leuke informatie over Harkstede heeft of u heeft mooie sfeerbeelden van Harkstede gemaakt, stuur de...

slider

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Harkstede

Vertellen wat de sterke kanten zijn van uw dorp, wie kunnen dat beter dan de inwoners zelf! Dus als u leuke informatie over Harkstede heeft of u heeft mooie sfeerbeelden van Harkstede gemaakt, stuur de informatie naar webmasters@slochteren.nl en uw informatie komt wellicht op onze website te staan.

Informatie Harkstede

Aantal inwoners d.d. 1 januari 2016: 3338

Geschiedenis
De naam Harkstede komt vermoedelijk van Haarkes Stee. Dit was een boerderij van Haarke. Aan de westzijde van Harkstede stond in het verleden een borg, genaamd Klein Martijn. De eerste vermelding van de borg dateert uit 1633. De borg is in 1896 gesloopt.

Nu
Harkstede is één van drie grotere dorpen van de gemeente Slochteren. Het dorp ligt dichtbij de stad Groningen en daarom werken er veel inwoners van Harkstede in de stad. De geneugten van Groningen om de hoek en de rust en ruimte voor het woongenot in Harkstede.

In het dorp liggen de Borgmeren. De Borgmeren zijn twee plassen van 70 en 20 hectare groot. De plassen zijn ontstaan door zandwinning. Het noordelijke meer valt onder Harkstede. Bij het meer ligt de woonwijk ‘Borgmeren’. De plassen zijn door middel van fietspad ‘De Herenlaan’ van elkaar gescheiden.

De Hoge Kerk werd gesticht door mr. Henric Piccardt rond 1700. De toren naast de kerk is al gebouwd in de 13e eeuw. De kerk is één van de monumentaal protestantse gebouwde kerken van de provincie.

Harkstede03

Stel’s Meuln
De stel’s Meuln is een stelltingkorenmolen aan de Hamweg uit 1851. De molen is eigendom van de Slochter Molenstichting sinds 1971.

Verder heeft Harkstede o.a. twee basisscholen, een voetbalvereniging, een natuurspeelplaats en diverse sportverenigingen.

Voor meer informatie over Harkstede verwijzen wij u graag naar de website van Dorpsbelangen Harkstede aangezien daar volop informatie te vinden is voor de jeugd over het Jeugdhonk Veur Elkenain, de Speeltuin, het Hertenkamp en andere zaken die spelen in het dorp.

---

Meer informatie over Harkstede vindt u op de online encyclopedie Wikipedia.

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

Harkstede

kaart