De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA Slochteren
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Dossier Gaswinning en aardbevingen

Dit dossier geeft u informatie over de gaswinning en aardbevingen. Onderaan vindt u alle belangrijke en relevante links waar u doorverwezen wordt naar de betrokken instanties die u verder kunnen helpen...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Dossier Gaswinning en aardbevingen

Dit dossier geeft u informatie over de gaswinning en aardbevingen. Onderaan vindt u alle belangrijke en relevante links waar u doorverwezen wordt naar de betrokken instanties die u verder kunnen helpen met onder andere een schademelding of de regelingen die er bestaan voor uw huis. Bovendien vindt u hier alle actuele documenten over gaswinning en aardbevingen.

Voorwoord van burgemeester Geert-Jan ten Brink

Ik vind het begrijpelijk dat u zich ongerust maakt over de schade aan uw huis. Voor mij is het een eerste vereiste dat veilig wonen voor onze inwoners voorop moet blijven staan. Ik ben dan ook nauw betrokken bij alle overleggen met bestuurders in het aardbevingsgebied. Bij alle gesprekken staat voor mij het belang van inwoners op de eerste plaats.

We streven naar een substantiële verbetering van de veiligheid van onze inwoners

Er is daarom een adequate versterkingsaanpak nodig in het licht van mogelijke sterkere aardbevingen in de toekomst. Het traject van bouwkundig versterken zal niet gemakkelijk zijn en zal een grote impact hebben op onze leefomgeving. Om hier sturing aan te geven hebben de overheden de handen ineen geslagen. Onder rijks regie gaan we dit aanpakken. We zullen deze opgave samen met onze dorpen en inwoners oppakken. Hierover ontvangt u later meer informatie.

Naar het oordeel van de burgemeesters zijn de maatregelen alleen maar effectief, indien ze hand in hand gaan met verdere betekenisvolle verlaging van de productie. Alleen dan blijven we weg bij het beeld van dweilen met de kraan open en ontstaat draagvlak voor de ingrijpende versterkingsmaatregelen en ruimte om te bouwen aan herstel van vertrouwen.

De Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders, is aangesteld op initiatief van twaalf gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen en de Rijksoverheid. Samen werken zij aan de plannen voor de komende vijf jaar. Hierbij wordt gekeken wat er moet gebeuren en in welke volgorde. Deze plannen komen te staan in het meerjarenprogramma 'Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen'.

Wij houden u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

Hieronder vindt u alle relevante informatie of via diverse links komt u bij de betrokken instanties. Vanzelfsprekend zijn wij ook bereid uw vragen persoonlijk te beantwoorden, tijdens de openingstijden kunt u in ons Publiekscentrum terecht of telefonisch via (0598) 42 55 55.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester Geert-Jan ten Brink

Pasfoto Geert-Jan ten Brink

Informatie voor uw schademelding, betrokken instanties, regelingen en andere actuele documenten:

         6. Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Centrum voor Jeugd en Gezien

13. CJG 267 x 56

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56