De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Verzamelbestemmingsplan

De gemeente heeft een nieuwe werkwijze voor het opstellen van bestemmingsplannen door verzoeken om herziening van het bestemmingsplan te bundelen in een verzamelbestemmingsplan. Een verzamelbestemmingsplan...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Verzamelbestemmingsplan

De gemeente heeft een nieuwe werkwijze voor het opstellen van bestemmingsplannen door verzoeken om herziening van het bestemmingsplan te bundelen in een verzamelbestemmingsplan.

Een verzamelbestemmingsplan is een bestemmingsplan waarbij diverse ambtelijke aanpassingen en particuliere verzoeken in één bestemmingsplanprocedure worden meegenomen.

Er zullen aparte  verzamelbestemmingsplannen worden gemaakt voor:
* het buitengebied;
* de kernen;
* wijzigingsplannen binnen hetzelfde moederplan;
* uitwerkingsplannen.

Heeft u plannen om iets te realiseren op uw perceel dat in strijd is met het geldende bestemmingsplan? Bijvoorbeeld bouwen buiten het bouwvlak of een afwijking in het gebruik van het perceel. Misschien zijn er mogelijkheden om uw initiatief mee te nemen in een verzamelbestemmingsplan.

U kunt hiervoor contact opnemen met het Publiekscentrum. Wij beoordelen of uw verzoek meegenomen kan worden in een verzamelbestemmingsplan. Als uw verzoek zich niet leent voor deelname aan een verzamelbestemmingsplan, maar de gemeente wil wel mee werken aan uw verzoek, zal er een aparte bestemmingsplanprocedure worden opgestart.

Deelnemen aan een verzamelbestemmingsplan is goedkoper dan een aparte procedure. Wij bundelen uw initiatief namelijk met andere initiatieven in één verzamelbestemmingsplan, met één procedure. Op die manier kunnen wij uw initiatief veel efficiënter en dus goedkoper begeleiden en u weet precies waar u aan toe bent omdat de verschillende procedurestappen op datum zijn vastgelegd.

De leges voor een (enkele) bestemmingsplanprocedure zijn als volgt:
* €12.500,-- bij een herziening van het bestemmingsplan en
* € 7.500,-- bij een wijziging of uitwerking van het bestemmingsplan.

Bij een verzamelbestemmingsplan is de hoogte van de leges afhankelijk van het aantal deelnemende initiatieven. Bij twee verzoeken bedragen de leges respectievelijk € 10,000,-- en € 6.000,- en bij drie verzoeken respectievelijk € 9.167,-- en € 5.500,--. Hoe meer verzoeken gebundeld kunnen worden, hoe goedkoper de leges worden. Uiteraard geldt wel een minimumbedrag.

De procedures voor een verzamelbestemmingsplan worden op een vastgesteld tijdstip opgestart.
Voor 2015 is dit vastgesteld op 1 februari 2015 en 15 september 2015.
Als u met een verzamelbestemmingsplan ‘mee wilt liften’ moet u vóór deze datum een complete aanvraag, dus inclusief alle benodigde gegevens en onderzoeken, hebben ingeleverd. Is vóór die datum het verzoek niet compleet, dan zal uw verzoek automatisch doorschuiven naar de volgende cyclus. Neem dus ruim van te voren contact op met het Publiekscentrum voor vooroverleg.

Voor informatie over verzamelbestemmingsplannen, de procedure, het tijdspad en de hoogte van de leges kunt u contact opnemen met het Publiekscentrum. Voornoemde gegevens zijn gebaseerd op de legesverordening 2015 Meer informatie vindt u in de folder: verzamelbestemmingsplan-oktober 2014 (pdf).

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Centrum voor Jeugd en Gezien

13. CJG 267 x 56

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56