De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Aardbevingsschade aan mijn huis, wat te doen?

Al voordat is besloten tot het benoemen van een Nationaal Coördinator en het instellen van de Overheidsdienst Groningen zijn afspraken gemaakt over maatregelen ter compensatie van schade door aardbevingen....

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Aardbevingsschade aan mijn huis, wat te doen?

Al voordat is besloten tot het benoemen van een Nationaal Coördinator en het instellen van de Overheidsdienst Groningen zijn afspraken gemaakt over maatregelen ter compensatie van schade door aardbevingen. In januari 2014 sloten negen Groninger gemeenten en de provincie hierover een akkoord met het Rijk: het akkoord Vertrouwen op herstel en herstel van vertrouwen. Dat akkoord is in februari 2015 uitgebreid met nadere afspraken en ondertekend door twaalf in plaats van negen gemeenten. Wat zijn de belangrijkste afspraken die zijn gemaakt? Hieronder een samenvatting. De precieze afspraken staan in het akkoord Vertrouwen op herstel en herstel van vertrouwen, en de aanvulling daarop. Voor de gemeente Groningen is nog een aparte afspraak gemaakt.

  1. Er komt een compensatieregeling voor mensen die hun huis willen verkopen en een lagereverkoopprijs krijgen als gevolg van de aardbevingen.
  2. Wie zijn huis niet kan verkopen door aardbevingsschade kan zich (onder voorwaarden) laten uitkopen.
  3. Er komt een fonds voor woningen met achterstallig onderhoud, waar inwoners gebruik van kunnen maken.
  4. Er komt een vergoeding voor de meerkosten voor de versterking van woningen bij verbouw en nieuwbouw.
  5. Voor de 11 gemeenten geldt een ‘waardevermeerderingsregeling’. Wie meer dan € 1.000 schade heeft door aardbevingen komt in aanmerking voor een subsidie van maximaal

€ 4.000 voor energiebesparende maatregelen aan zijn huis. Deze maatregel geldt voor inwoners van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, De Marne, Menterwolde, Slochteren, Ten Boer en Winsum.

Aanvragen van de regeling kan bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, www.snn.eu. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden.

Deze waardevermeerderingsregeling is tijdelijk en wordt later dit jaar vervangen door een nieuwe regeling.

De afspraken worden verder uitgewerkt door de Overheidsdienst Groningen, onder leiding van de Nationaal Coördinator. De komende maanden wordt de informatie uitgebreid en geactualiseerd.

Belangrijk: voor het herstel van aardbevingsschade aan uw woning neemt u contact op met het Centrum voor Veilig Wonen: www.cvw.nl of telefoon 0800 28 96 63 6

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Centrum voor Jeugd en Gezien

13. CJG 267 x 56

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56