De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Dorpsrandpark Noorderwold Siddeburen

Aan de noordrand van Siddeburen is in 2008/2009 een tweede park gerealiseerd. Een monotoon circa 8 hectare groot ruilverkavelingsbos uit de jaren '70 van de vorige eeuw is omgevormd in een waardevol en...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Dorpsrandpark Noorderwold Siddeburen

Aan de noordrand van Siddeburen is in 2008/2009 een tweede park gerealiseerd. Een monotoon circa 8 hectare groot ruilverkavelingsbos uit de jaren '70 van de vorige eeuw is omgevormd in een waardevol en aantrekkelijk gebied met een diversiteit aan functies.

In het bos is een poel gegraven en de ecologische waarde van het park is vergroot door begrazing, natuurtechnisch bosbeheer, het aanbrengen van nestkasten voor vogels en kasten voor vleermuizen en een vleermuizenkelder/oeverzwaluwenwand. Het hele jaar grazen er Soayschapen. In de zomermaanden samen met Schotse Hooglanders. Naast hun werk als natuurlijke maaiers en snoeiers, zijn deze grazers ook recreatief waardevol. In het bos is zogenaamd natuurlijk bosbeheer uitgevoerd. Dit betekent dat bomen er met kluit en al zijn omgetrokken, staand en liggend dood hout vervult hier een belangrijke ecologische functie. Dood hout is een bron van leven in een natuurlijk bos.

De natuur is nog meer geholpen door overzwaluwen en vleermuizen een eigen woonruimte aan te bieden. Samen met Vleermuizenwerkgroep Groningen, de Oeverzwaluwenwerkgroep van Avifauna Groningen en ecoloog/bioloog Jan Doevendans, is een vleermuizenkelder/oeverzwaluwenwand aangelegd.

Naast spelen in de natuur is er ook aan de zuidzijde een speelvoorziening met traditionele speeltoestellen, een fietscrossbaantje en een trapveldje. Al met al is het Noorderwold een bijzonder groenproject in de regio. U vindt de ingang van het park aan de Akkereindenweg.

Dorpsrandpark Noorderwold Siddeburen 3

Dorpsrandpark Noorderwold Siddeburen 2

Dorpsrandpark Noorderwold Siddeburen 1

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Centrum voor Jeugd en Gezien

13. CJG 267 x 56

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56