De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Dorpsrandpark 't Kooilaand Tjuchem

Door het enthousiasme bij de andere parken kon Tjuchem niet achterblijven. Plannen voor een eigen park zijn in nauwe samenwerking tussen Dorpsbelangen, de IJsclub, de basisschool, Landschapsbeheer Groningen...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Dorpsrandpark 't Kooilaand Tjuchem

Door het enthousiasme bij de andere parken kon Tjuchem niet achterblijven. Plannen voor een eigen park zijn in nauwe samenwerking tussen Dorpsbelangen, de IJsclub, de basisschool, Landschapsbeheer Groningen en de gemeente uitgewerkt.

Dorpsbewoners, jong en oud, hebben op een bijzondere wijze bijgedragen aan de herinrichting van een ruilverkavelingsbos bij de ijsbaan. In april 2012 is het circa 5 hectare groot park op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Het ruilverkavelingsbos is omgevormd en heringericht. Open ruimtes en gegraven waterpartijen maken het bos erg aantrekkelijk. Naast de aanleg van een natuurspeelplaats is ook het bos en de aangrenzende ijsbaan aantrekkelijker gemaakt als wandelgebied voor bewoners. Het accent ligt op speelnatuur.

Behalve de recreatieve functies is er volop ruimte voor de natuur om zich te ontwikkelen. In het park is een vleermuizenkelder gebouwd en een ooievaarsnest geplaatst. Het gebied wordt grotendeels beheerd door Soayschapen, die ook de naastgelegen ijsbaan begrazen.

't Kooilaand is 1 van de 6 pilotprojecten van 'Modder aan je broek'  van Landschapsbeheer Nederland, met als doel natuurlijke en avontuurlijke ravotplekken terug te brengen in de bebouwde omgeving;
't Kooilaand kreeg daarmee landelijke bekendheid.
De hoofdingang van het park vindt u aan de Hoofdweg 65A naast de Plaaisterploats en de tennisbanen.

Kooiland Tjuchem 1

Kooiland Tjuchem 2

Kooiland Tjuchem 3

Kooiland Tjuchem 4

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Centrum voor Jeugd en Gezien

13. CJG 267 x 56

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56