De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Dorpsrandparken

De Dorpsrandparken in de gemeente Slochteren zijn bijzonder; in vier dorpen zijn de laatste jaren Dorpsrandparken aangelegd. Voor de parken is vanuit de regio en zelfs landelijk een toenemende belangstelling...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Dorpsrandparken

De Dorpsrandparken in de gemeente Slochteren zijn bijzonder; in vier dorpen zijn de laatste jaren Dorpsrandparken aangelegd. Voor de parken is vanuit de regio en zelfs landelijk een toenemende belangstelling voor de bijzondere Slochter aanpak.

De parken vervullen meerdere functies, zoals wandelgebied voor bewoners, ontmoetingsplaats, speelnatuur voor kinderen en ecologie. Zo komen bezoekers in contact met de natuur en wordt de natuur dichter bij huis gebracht. Daarnaast wordt in veel buurten het regenwater afgekoppeld van het vuilwaterriool. De dorpsrandparken vangen daarvoor ook het hemelwater op.

Dorpsrandpark Zwaneveldgat Kolham 2

Elk park heeft een geheel eigen karakter, in omvang, ligging, grondsoort, beheer en functie. Bij het beheer nemen bewoners, kinderen en de gemeente samen de verantwoordelijkheid. Bewoners beheren ook nestkasten voor vogels en kasten voor vleermuizen.

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Centrum voor Jeugd en Gezien

13. CJG 267 x 56

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56