De website van de gemeente Slochteren maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

www.slochteren.nl

Gemeente Slochteren
Postbus 13
9620 AA
T: (0598) 42 55 55
E: algemeen@slochteren.nl

Voorzieningenonderzoek

In de gemeente Slochteren zijn veel maatschappelijke voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan de dorpshuizen, sportvoorzieningen, bibliotheken, scholen etc. Ongeveer de helft daarvan is eigendom van de gemeente....

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Voorzieningenonderzoek

In de gemeente Slochteren zijn veel maatschappelijke voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan de dorpshuizen, sportvoorzieningen, bibliotheken, scholen etc.

Ongeveer de helft daarvan is eigendom van de gemeente. De andere helft is eigendom van bijvoorbeeld stichtingen en verenigingen. Voor het grootste deel worden deze door de inwoners geëxploiteerd.

De maatschappelijke voorzieningen dragen bij aan de leefbaarheid van de gemeente Slochteren.

In 2013 heeft de gemeente Slochteren samen met kenniscentrum Noorderruimte, onderdeel van de Hanzehogeschool, een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van maatschappelijke voorzieningen. In totaal hebben 2683 inwoners een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het onderzoek. Dat is 17,3% van de totale bevolking van de gemeente Slochteren. Er hebben 592 personen deelgenomen aan het onderzoek (22,1%). De meeste personen hebben de vragenlijst digitaal ingevuld; een klein aantal heeft dit op papier gedaan. De steekproef is representatief. Dat betekent dat de resultaten in feite gelden voor de hele gemeente Slochteren. Het rapport is eind 2014 afgerond.

De resultaten bevatten veel informatie over verschillende aspecten van het gebruik van voorzieningen. Waar komen de gebruikers vandaan, hoe vaak maken zij gebruik van een voorziening, waarom maken ze gebruik van een voorziening etc. Ook bijvoorbeeld de spreiding van leeftijdsgroepen onder de gebruikers is in kaart gebracht.

De uitkomsten kunnen zowel door de gemeente als door de verenigingen en stichtingen gebruikt worden voor toekomstplannen. Over de manier waarop dit wordt uitgevoerd, kunt u in de toekomst meer lezen op deze pagina.

Het rapport kunt u downloaden met de link hieronder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het publiekscentrum.

Eindrapport Voorzieningenonderzoek Hanze 2014 compleet (pdf)

Zoeken

Laden...

Contact

Tel: (0598) 425555
Fax: (0598) 425550
E-mail: algemeen@slochteren.nl

Online melding openbare ruimte

Openingstijden en overige contactgegevens

VVV

01. VVV Slochteren 267 x 56

Centrum voor Jeugd en Gezien

13. CJG 267 x 56

Cultuurportal Slochteren

02 Cultuurportal 267 x56